Για 10 άτομα ()
1. Βράζετε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, ρίχνετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και προσθέτετε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και βράζετε για 1-2΄ μέχρι να πήξει το μείγμα σας.
2. Στο τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και το στρώνετε με μια σπάτουλα να είναι ομοιόμορφο σε πάχος, γύρω στα 2-3 εκ.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένετε να λιώσει. Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
4. Περιχύνετε τον χαλβά με την σοκολάτα. Το αφήνετε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβετε. Γαρνίρετε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες γλυκού κουταλιού πορτοκάλι.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Μαζί με τα πορτοκάλια, μπορείτε να αναμείξετε και μανταρίνια, φροντίζοντας να κρατήσετε όμως την ίδια τελική ποσότητα. Δηλαδή, αν προσθέσετε 2 μανταρίνια, πρέπει να βάλετε 2 πορτοκάλια.