alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

aglyki mousse top

 Αν και έχει σοκολάτα σίγουρα συγκαταλέγεται στις δροσερές συνταγές του καλοκαιριού. Επιπλέον είναι υγιεινή μια και δεν περεχεί καθόλου ζάχαρη

ΑΓΛΥΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΒΥΣΣΙΝΟ

aglyki mousse top

 Αν και έχει σοκολάτα σίγουρα συγκαταλέγεται στις δροσερές συνταγές του καλοκαιριού. Επιπλέον είναι υγιεινή μια και δεν περεχεί καθόλου ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 3 φλιτζάνια γιαούρτι αγελαδινό 2% λιπαρά

Για γαρνίρισμα

  • 4 κουτ. σουπ. βύσσινο κομπόστα στραγγισμένο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Βράζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνετε με αυτό τη κουβερτούρα. Περιμένετε για 1' και το ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.


2. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε το γιαούρτι και το βύσσινο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίς. Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Γαρνίρετε με λίγο βύσσινο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αρωματίστε με λίγη μαστίχα Χίου σε σκόνη ή μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face