alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kerassopita topimage

Μοιάζει με πάστα φλώρα, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο ζουμερή κι έχει απίθανη γεύση, ειδικά αν εμπλουτίσετε τη γέμιση με δύο κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

kerassopita topimage

Μοιάζει με πάστα φλώρα, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο ζουμερή κι έχει απίθανη γεύση, ειδικά αν εμπλουτίσετε τη γέμιση με δύο κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σουπ. κόρν φλάουερ
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσια (σκούρα και σκληρά)
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό

Για τη ζύμη

  • 2 κουτ.γλυκ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για το πασπάλισμα

  • άχνη άχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε τη γέμιση: Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετείτε τα καθαρισμένα κεράσια μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι που έχει σχηματιστεί να έρθει σε σημείο βρασμού. Παράλληλα, διαλύετε σε ένα μπολ με το νερό το κορν φλάουερ. Όταν βράσει το μείγμα προσθέτετε το κορν φλάουερ, ανακατεύετε για 2΄ακόμα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να δέσει.

 

2. Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αυγό και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό (εξάρτημα μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε μια λεία ζύμη. Την πλάθετε σε σχήμα μπάλας, τη τυλίγετε σε μια διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τη βγάζετε από το ψυγείο και την ανοίγετε σε 2 φύλλα με τον πλάστη. Ίσως χρειαστεί να τα δουλέψετε και κομμάτι-κομμάτι με το χέρι σας.

 

3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις. Βάζετε το ένα φύλλο στην βάση μιας στρογγυλής ταρτιέρας διαμέτρου 25-28 εκ. , σηκώνετε ελαφρά τις άκρες και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Το δεύτερο φύλλο το κόβετε σε παραλληλόγραμμες λωρίδες πάχους 1 εκ. Καλύπτετε με τις λωρίδες το πάνω μέρος της κερασόπιτας σαν πλέγμα. Με ένα πινελάκι αλείφετε την επιφάνεια της τάρτας με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Την ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 45΄. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Τέλος, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Μια ζουμερή πίτα-τάρτα που σερβίρετε και με κουτάλι, μιας και θα δυσκολευτείτε να τη κόψετε γιατί τα κεράσια έχουν αρκετή υγρασία. Αν θέλετε μπορείτε να τα στεγνώσετε για 10-15 λεπτά στον φούρνο πριν τα βράσετε με το σιρόπι τους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face