Για 6 άτομα ()
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150οCστις αντιστάσεις πάνω κάτω.
2. Για τη βάση:Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, την πούδρα αμυγδάλου και χτυπήστε τα με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τα αυγά. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και η ζύμη που θα σχηματιστεί να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για 30’. Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 3χλ., απλώστε τη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ., τρυπήστε τη με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της και βάλτε τη ξανά στο ψυγείο για 30’. Ψήστε την για 15-20’ στην προτελευταία σχάρα. Βγάλτε την από τον φούρνο και αφού κρυώσει η ζύμη ξεφορμάρετέ την.
3. Για την κρέμα γκανάς: Βάλτε σε μια μεσαία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, προσθέστε ένα φακελάκι από τσάι earl-greyκαι το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήστε το μείγμα να κρυώσει, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε το για 10’.
4. Γεμίστε μία μεσαία κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά(διαδικασία μπεν μαρί). Ρίξτε μέσα στο μπολ τις σοκολάτες κουβερτούρας, σουρώστε μέσα στο μπολ την κρέμα με το τσάι και ανακατέψτε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήστε για λίγα λεπτά την κρέμα γκανάς να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίστε με αυτή την τάρτα σας. Βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Κόψτε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού το περγαμόντο σε μακρόστενες λωρίδες, αφού το έχετε στραγγίξει πρώτα και απλώστε το διάσπαρτα πάνω στην κρέμα γκανάς. Είναι έτοιμη να τη σερβίρετε.
Αντί για περγαμόντο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κυδώνι.