Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα, το νερό και το αυγά και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό.
2. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια ενός μέτριου αντικολλητικού τηγανιού και το βάζετε να ζεσταθεί. Γεμίζετε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με το μείγμα της ζύμης και το χύνετε στο τηγάνι. Κουνώντας περιστροφικά το τηγάνι απλώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για 2 λεπτά και στη συνέχεια την γυρίζετε με προσοχή ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για ακόμα 2 λεπτά. αποσύρετε από το τηγάνι και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες κρέπες.
3. Αραδιάζετε τις κρέπες σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Σπάτε στο κέντρο κάθε κρέπας 1 αυγό και γρήγορα διπλώνετε τις τέσσερις άκρες της προς τα μέσα ώστε να κλείσετε μέσα το αυγό και να μην χυθεί. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μπέικον. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην ξεραθούν οι κρέπες και ψήνετε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε τις κρέπες ζεστές.
Αντί για μπέικον μπορείτε να βάλετε ζαμπόν γαλοπούλας ή απάκι ψιλοκομμένο.