alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

omeleta me brouves top 05 04 2017

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΒΡΟΥΒΕΣ

omeleta me brouves top 05 04 2017

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό βρούβες (καθαρισμένες)
  • 7 αυγά
  • 1 φλιτζάνι χοιρινό καπνιστό ζαμπόν από μπούτι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίξτε τις βρούβες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Βράστε τις μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερές. Τραβήξτε με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τις να στραγγίσουν εντελώς από τα υγρά τους και μετά τις σοτάρετε στο ελαιόλαδο για 8 λεπτά περίπου.


2. Τοποθετήστε τα χόρτα μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το καπνιστό χοιρινό. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


3. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι, μέχρι να σχηματισθεί ένας λευκός αφρός, ρίξτε το γάλα και το τυρί και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά.


4. Ενώστε τα χόρτα με το μείγμα των αυγών, ανακατέψτε και αδειάστε σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος που έχετε ελαφρά βουτυρώσει.

 

5. Ψήστε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Οι βρούβες ταιριάζουν πολύ με το καπνιστό χοιρινό, όπως και με τα λουκάνικα. Για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνιστό απάκι ή καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μεγάλους κύβους. Τα χόρτα πρέπει να είναι πολύ καλά ψημένα και να έχουν απομακρυνθεί όλα τα σκληρά κοτσανάκια τους.
Η ομελέτα γίνεται καλύτερη, αν ψηθεί σε πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face