alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

STRAPATSADA

Η δυναμική παρουσία του παστουρμά, δε θα μπορούσε παρά να θέσει αυτόματα αυτό το παραδοσιακό πιάτο στα μεζεδάκια ή τα ορεκτικά μιας τσιπουροκατάνυξης

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

STRAPATSADA

Η δυναμική παρουσία του παστουρμά, δε θα μπορούσε παρά να θέσει αυτόματα αυτό το παραδοσιακό πιάτο στα μεζεδάκια ή τα ορεκτικά μιας τσιπουροκατάνυξης

Χρόνος προετοιμασίας: 6 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
15 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 8 φέτες παστουρμά
  • 6 αυγά
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σουπ. ξινόγαλο
  • 2 κουτ. σουπ. γιαούρτι
  • 1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ντομάτα μαζί με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 9΄. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 6-7΄ μέχρι να αρχίζει η ντομάτα να χάνει τα υγρά της και να συμπυκνώνεται.

 

2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά καλά με αυγογδάρτη για 1-2΄ λεπτά. Προσθέτετε το ξινόγαλο ή το γιαούρτι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τον παστρουρμάς abakian. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στην ντομάτα. Αφήνετε για 1΄ να πάρει βράση και έπειτα αρχίζετε να ανακατεύετε κυκλικά με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι το αυγό να αναμιχτεί καλά με την ντομάτα και να φουσκώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί το μείγμα και ροδίσει ελαφρά, αποσύρετε την στραπατσάδα από το τηγάνι με μεταλλική σπάτουλα και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Τη σερβίρετε ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η προσθήκη ζάχαρης ειδικά όταν πρόκειται για καλοκαιρινές ντομάτες είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί ανακόπτει την οξύτητα τους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face