alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

omeleta-spanaki top

Νόστιμη και υγιεινή ομελέτα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, ιδανική για το πρωινό αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

omeleta-spanaki top

Νόστιμη και υγιεινή ομελέτα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, ιδανική για το πρωινό αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 κουτ. σουπ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, χοντροκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη γαλοπούλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με το σπανάκι και τη γαλοπούλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του.


2. Μαγειρεύετε την ομελέτα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα από την κάτω πλευρά περίπου 5 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιάτου γυρίζετε την ομελέτα και την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε την ομελέτα σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι θα πρέπει να το στραγγίσετε πάρα πολύ καλά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face