Για 4 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, περιχύνετε με το μέλι και αφήνετε το κρεμμύδι να σοταριστεί για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνετε με το ξίδι και αφήνετε να βράσει μέχρι να καραμελώσει. Αποσύρετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
2. Προσθέτετε στο τηγάνι τον κιμά και τον σοτάρετε για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το σκόρδο και την ντομάτα. Ρίχνετε το μπαχαρικά και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να αποροφήσει τα υγρά του.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτετε τα αυγά και το καραμελωμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
4. Χωρίζετε τα φύλλα σε τρία μέρη. Το ένα μέρος το κόβετε με βάση τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας 2 εκ. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με στεφάνι 24 εκ. και την βουτυρώνετε καλά. Στρώνετε τα φύλλα που αφήσατε ολόκληρα, αφού τα βουτυρώσετε καλά, γύρω – γύρω στη φόρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτετε με κάθε φύλλο τη μισή βάση και τα πλαϊνά και να περισσεύει αρκετό φύλλο ώστε να καλύψετε αργότερα την επιφάνεια της πίτας όταν την κλείσετε.
5. Αδειάζετε την γέμιση στην πίτα και απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνειά της. Καλύπτετε με τα φύλλα που κόψατε, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους, την γέμιση. Γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν από τα πλαϊνά της φόρμας απαλά χωρις να τα πιέσετε ώστε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο σαν πέταλα λουλουδιών.
6. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε με προσοχή και αφήνετε λίγο την πίτα να κρυώσει.
Μπορείτε να την φτιάξετε και με μοσχαρίσιο κιμά ή μισό μισό.