alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

siglinolaxano large

Μια σαλάτα με ξεχωριστό χαρακτρήρα, ιδανική για ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

siglinolaxano large

Μια σαλάτα με ξεχωριστό χαρακτρήρα, ιδανική για ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη σαλάτα

  • 1/4 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι απάκι Κρήτης, ψιλοκομμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα
  • 2 κουτ. σουπ. άρτυμα από ξίδι Βαϊμάκης
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. σουπ. ρούμι σκούρο
  • 1 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ψιλοκομμένο λάχανο και σέλερι με το ψιλοτριμμένο καρότο. Κόβετε σε μια επιφάνεια κοπής το σίγλινο ή το απάκι σε λεπτές φετούλες, το τοποθετείτε σε ταψάκι και το ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 3-4΄. Το τοποθετείτε επάνω στη σαλάτα.


2. Για το ντρέσινγκ, ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός τις σταφίδες και δουλεύετε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2΄.


3. Πασπαλίζετε το μπολ με την σαλάτα με τις σταφίδες και περιχύνετε με το ντρέσιγκ. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν αφήσετε τη σαλάτα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, θα αναμειγχθούν καλύτερα τα αρώματα από το ξίδι και το ρούμι. 

 



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face