Για 2 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ψιλοκομμένο λάχανο και σέλερι με το ψιλοτριμμένο καρότο. Κόβετε σε μια επιφάνεια κοπής το σίγλινο ή το απάκι σε λεπτές φετούλες, το τοποθετείτε σε ταψάκι και το ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 3-4΄. Το τοποθετείτε επάνω στη σαλάτα.
2. Για το ντρέσινγκ, ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός τις σταφίδες και δουλεύετε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2΄.
3. Πασπαλίζετε το μπολ με την σαλάτα με τις σταφίδες και περιχύνετε με το ντρέσιγκ. Σερβίρετε αμέσως.
Αν αφήσετε τη σαλάτα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, θα αναμειγχθούν καλύτερα τα αρώματα από το ξίδι και το ρούμι.