Για 4 άτομα ()
1. Αφαιρείτε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα και τα κρατάτε τρυφερά. Το ψιλοκόβετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ, ενώ προσθέτετε τον λωτό καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι.
2. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Περιχύνετε με την σάλτσα και ανακατεύετε καλά με δυο κουτάλια. Πασπαλίζετε με το ρόδι και σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε την γεύση της σαλάτας σας προσθέτοντας λίγο καβουρδισμένο παπαρουνόσπορο.