Για 4 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Στην συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
2. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και παίρνετε μια μικρή ποσότητα και την ανοίγετε σαν πιτάκι στην παλάμη σας. Στο κέντρο βάζετε λίγη φέτα. Στην συνέχεια το τυλίγετε και σαν μπαλάκι και το κλείνετε καλά.
3. Ρίχνετε ο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά. Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 5 – 7 λεπτά. τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
4. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνετε η σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τον πουρέ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο κρύνο νερό, λίγο αλάτι και τις πατάτες και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι το βούτυρο και όσο γάλα χρειαστεί για να δέσει ο πουρές. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους και τον πουρέ.
Μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο αντί να τα τηγανίσετε.