Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε μαζί τον κιμά, το καλαμπόκι, που έχετε «σπάσει» πρώτα στον πολυκόφτη, το αυγό, τον άνηθο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθετε μικρά μπαλάκια.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το γλυκό καλαμπόκι και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
3. Προσθέστε το ζωμό και τα γουβαρλάκια και αφήνετε να πάρει βράση, στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό για 20 λεπτά.
4. Αφαιρείτε τα γιουβαρλάκια με μια τρυπητή κουτάλα, και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Προσθέτετε πάλι τα γιουβερλάκια, την κρέμα γάλακτος, η φέτα αλάτι με προσοχή και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.
Δοκιμάστε την και με κυβάκια απο κεφαλοτύρι αντι για φέτα.