Για 4 κομμάτια ()
1. Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα, το σκόρδο, , το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά.
2. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή στη σχάρα ή στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να ψηθούν. Περίπου για 12-15 λεπτά.
4. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα
Εμπλουτίστε το μίγμα αν θέλετε με λίγο τριμμένο κολοκύθι και ένα αυγό.