alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

KEFTEDAKIA-ARNISIOS-KIMAS large

Δροσερό, καλοκαιρινό, και μια υπέροχη λύση για όσους θέλουν κάτι γρήγορο και χορταστικό. Σημειώστε ότι το κινόα είναι ένα μαγικό δημητριακό που δεν παχαίνει, με 90% πρωτεΐνη και υπέροχη γεύση

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑΣ

KEFTEDAKIA-ARNISIOS-KIMAS large

Δροσερό, καλοκαιρινό, και μια υπέροχη λύση για όσους θέλουν κάτι γρήγορο και χορταστικό. Σημειώστε ότι το κινόα είναι ένα μαγικό δημητριακό που δεν παχαίνει, με 90% πρωτεΐνη και υπέροχη γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 500 γρ. κιμά από μπούτι αρνιού
  • 500 γρ. κινόα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο ζεστό νερό
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο
  • 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι για το σερβίρισμα

Side dish

  • 2 φλιτζάνια γλιστρίδα ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη σαλάτα, καθαρίζετε και πλένετε τη γλιστρίδα με κρύο νερό. Με πιρούνι ή σύρμα χειρός χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το αλάτι και το γιαούρτι.Τοποθετείτε τη γλιστρίδα σε ένα μπολ και περιχύνετε με το μείγμα του γιαουρτιού. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο, για μια ώρα τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.

 

2. Για τους κεφτέδες, βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κινόα με το ζεστό νερό. Σκεπάζετε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε για 30'. Σουρώνετε το κινόα από τα υγρά του και το ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το κύμινο. Καρυκεύετε με αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα με τον κιμά με το χέρι σας και πλάθετε πολύ μικρούς κεφτέδες. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε για 2'-3', να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

 

3. Βγάζετε τα κεφτεδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Παίρνετε το μπολ με τη σάλτσα από το ψυγείο και την ρίχνετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Με ένα κουτάλι φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο και τοποθετείτε τα κεφτεδάκια που έχετε τηγανίσει. Σερβίρετε αμέσως με λίγο ξύσμα λεμονιού. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γλιστρίδα με ζεματισμένο φρέσκο σπανάκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face