alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

dolmas-tapsi top

Ο πιο εύκολος λαχανοντολμάς που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα κι αν είστε αρχάριος στην κουζίνα χωρίς καμιά πιθανότητα αποτυχίας

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ ΤΑΨΙΟΥ

dolmas-tapsi top

Ο πιο εύκολος λαχανοντολμάς που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα κι αν είστε αρχάριος στην κουζίνα χωρίς καμιά πιθανότητα αποτυχίας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 λάχανο αφράτο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από μοσχάρι ή βοδινό
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεματίζετε το λάχανο σε μπόλικο βραστό νερό για 7-8 λεπτά. Αφήνετε το λάχανο να κρυώσει και αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα που είναι πιο σκληρά. Κρατάτε τα μαλακά αφαιρώντας τα χοντρά κοτσάνια.


2. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί και το περνάτε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνετε 6 – 7 φύλλα από το λάχανο στην βάση και τα ραντίζετε μεταξύ τους με ελαιόλαδο.


3. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το μπέικον και την ζάχαρη σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν.


4. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το λεμόνι μαζί με το κρεμμύδι και το μπέικον, ¼ φλιτζάνι ζωμό και 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Δουλεύετε την γέμιση με το χέρι σας να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά.


5. Απλώνετε την γέμιση επάνω από τα φύλλα της βάσης και σκεπάζετε χαλαρά με τα υπόλοιπα 5 - 6 φύλλα. Χαράζετε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι . Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο ζωμό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να περιχύσετε τον λαχανοντολμά και με λίγο βούτυρο αλλά πρέπει να παραλείψετε το ελαιόλαδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face