alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kefte kidoni top

Ένα πολύ ξεχωριστό και μαμαδίστικο φαγητό που μας έρχεται από την Κωνσταντινούπολη

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

kefte kidoni top

Ένα πολύ ξεχωριστό και μαμαδίστικο φαγητό που μας έρχεται από την Κωνσταντινούπολη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο σπασμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ή κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, τα μπαχαρικά και τα φυστίκια Αιγίνης, προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.


2. Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα τους, χωρίς να τα κόψετε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα αραδιάζετε σαν αλυσίδα γύρω – γύρω μια φέτα κυδώνι, ένα κεφτεδάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Περιχύνετε με το πετιμέζι και το κρασίκαι μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια, περίπου 30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κυδώνια με ξινόμηλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face