alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

gemista top2

Ο τέλειος συνδυασμός όπου οι μικρές αγκαλιές των λαχανικών γεμίζουν με γλυκοφάγοτο ρύζι και ψήνονται στον φούρνο

ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ

gemista top2

Ο τέλειος συνδυασμός όπου οι μικρές αγκαλιές των λαχανικών γεμίζουν με γλυκοφάγοτο ρύζι και ψήνονται στον φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 10 κουτ. σουπ. ρύζι καρολίνα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθο ή άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • τη σάρκα από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα που θα γεμίσετε ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τα λαχανικά στο πάνω μέρος τους δημιουργώντας «καπάκια». Τα ανοίγετε και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε με προσοχή τη σάρκα τους. Την ψιλοκόβετε σε ένα μπολ, αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνετε μέσα σε κάθε άδειο λαχανικό λίγο αλάτι και τα γυρνάτε ανάποδα να στραγγίσουν από τα υγρά τους.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά,( τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το καρότο, την αγκινάρα, το κολοκύθι), το μάραθο ή το δυόσμο, το ρύζι, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά. Γεμίζετε τα λαχανικά μέχρι επάνω και τα κλείνετε με το καπάκι τους.


3. Αραδιάζετε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα ταψί, τοποθετείτε ανάμεσα στα λαχανικά τις πατάτες, τα περιχύνετε με την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι νερό και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο. Τα ψήνετε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 150 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα γεμιστά να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να σοτάρετε τα λαχανικά αν θέλετε για 5-6 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πριν γεμίσετε τα λαχανικά σας. Επίσης μπορείτε να σκεπάσετε τα γεμιστά και με αμπελόφυλλα για να προστατεύσετε από το κάψιμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face