Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
2. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και το αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσει.
3. Προσθέτετε κατόπιν το κουνουπίδι και το αφήνετε να σοταριστεί από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το νερό και τον πελτέ. Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι, την πάπρικα, το ζωμό και αφήνετε να βράσουν 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο χοιρινό που θα σοτάρετε πριν για 20 λεπτά με λίγο λευκό κρασί.