Για 8 άτομα ()
1.Πλένετε καλά με κρύο νερό το κρέας και το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό πιάτο αναμιγνύετε το αλάτι με το πιπέρι και σε ένα δεύτερο τοποθετείτε το αλεύρι. Περνάτε και ανακατεύετε τις μπουκιές του κρέατος και από τις δύο πλευρές, πρώτα από το πιάτο με το αλατοπίπερο και έπειτα από το αλεύρι.
2. Σοτάρετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι με τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
3. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με βαρύ και φαρδύ πάτο τα μισά κομμάτια κρέατος. Πασπαλίζετε με άφθονο μαϊντανό και το μισό σκόρδο. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος και τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Ρίχνετε το ξύδι και ένα φλιτζάνι καλά γεμάτο χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 50-60 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό μαζί με τη σάλτσα του.
Η κουζίνα της Κέρκυρας βίωσε σε όλο της το μεγαλείο το προνόμιο του να βρίσκεσαι στο κέντρο των πολιτισμικών και εμπορικών ανταλλαγών. Φαγητά όπως το σοφρίτο (Fritto- τηγανιτό) με τα ίδια σχεδόν ονόματα συναντιόνται σε κάθε Κερκυραϊκό τραπέζι.