Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες. Ρίχνετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μπολ με κρύο αλατισμένο νερό και τις αφήνετε 10 λεπτά να ξεπικρίσουν.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί πολύ καλά. Στραγγίζετε, σκουπίζετε και ρίχνετε τις μελιτζάνες στο ζεστό ηλιέλαιο και τις τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε τις μελιτζάνες με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
3. Στη συνέχεια τηγανίζετε και τις πιπεριές για 5 – 7 λεπτά. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
4. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, αλάτι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
5. Αραδιάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μια πιατέλα, τις περιχύνετε με το γιαούρτι και σερβίρετε.
Μπορείτε να ενισχύσετε το γιαούρτι με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.