Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και σκεπάστε τα με 3 -4 φλιτζάνια κρύο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 12-15 ώρες.
2. Στραγγίζετε τα ρεβίθια και αφαιρέστε ότι υπολείμματα επιπλέουν.
3. Ρίχνετε τα ρεβίθια , το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και αν χρειαστεί μισό ποτήρι νερό και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε το μαϊντανό, το κόλιαντρο, το κύμινο , τη σόδα το τσίλι, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
5. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα.
6. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια σαν κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνετε τα φαλάφελ και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα αφήνετε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί να στραγγίσουν.
7. Γεμίζετε τις πιτούλες με λίγο γιαούρτι πράσινη σαλάτα, ντομάτα, αγγουράκι και τα φαλαφελ. Τυλίγετε και σερβίρετε.
Το μυστικό για να γίνουν τραγανά απέξω και τρυφερά από μέσα είναι το καυτό ηλιέλαιο.