Για 12 άτομα ()
1. Βάζετε τα φασολάκια και το σιτάρι να μουλιάσουν σε ξεχωριστά μπολ ,από το βράδυ σε μπόλικο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα δεν χρειάζεται να τα μουλιάσετε.
2. Τα βράζετε την επόμενη μέρα σε ξεχωριστά σκεύη. Υπολογίζετε 1 & ½ ώρα για το σιτάρι και 50' για τα φασόλια.
3. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ.
4. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσει. Προσθέτετε το μέλι, τη καστανή ζάχαρη και το ξίδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα έως ότου αποκτήσει το κρεμμύδι βαθύ καραμελένιο χρώμα .
5. Αποσύρετε από την φωτιά το τηγάνι και περιχύνετε τα φασόλια και το σιτάρι με το μείγμα του κρεμμυδιού.
6. Αλατίζετε πολύ ελαφρά και σερβίρετε.
Αν θέλετε περισσότερο ένταση πρόσθετετε στο καραμελωμένο κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο.