alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

XANTRES large

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως η γλύκα του καραμελωμένου κρεμμυδιού μπορεί να μεταμορφώσει τις απλές και φτωχές "χάντρες" από μαρμπουνοφάσουλα σε ένα σούπερ έδεσμα. Δοκιμάστε το δίπλα σε ένα ψητό ψάρι ή ως μεζέ με λίγο τσιπουράκι

ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

XANTRES large

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως η γλύκα του καραμελωμένου κρεμμυδιού μπορεί να μεταμορφώσει τις απλές και φτωχές "χάντρες" από μαρμπουνοφάσουλα σε ένα σούπερ έδεσμα. Δοκιμάστε το δίπλα σε ένα ψητό ψάρι ή ως μεζέ με λίγο τσιπουράκι

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
12 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό φασόλια χάντρες (φρέσκα ή ξερά)
  • 300 γρ. σιτάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι μπλαλσάμικο
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα φασολάκια και το σιτάρι να μουλιάσουν σε ξεχωριστά μπολ ,από το βράδυ σε μπόλικο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα δεν χρειάζεται να τα μουλιάσετε.


2. Τα βράζετε την επόμενη μέρα σε ξεχωριστά σκεύη. Υπολογίζετε 1 & ½ ώρα για το σιτάρι και 50' για τα φασόλια.


3. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ.


4. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσει. Προσθέτετε το μέλι, τη καστανή ζάχαρη και το ξίδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα έως ότου αποκτήσει το κρεμμύδι βαθύ καραμελένιο χρώμα .


5. Αποσύρετε από την φωτιά το τηγάνι και περιχύνετε τα φασόλια και το σιτάρι με το μείγμα του κρεμμυδιού.


6. Αλατίζετε πολύ ελαφρά και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε περισσότερο ένταση πρόσθετετε στο καραμελωμένο κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face