alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

MOUSSE-FASOLADAS large

Όταν η Λαμπράκη έχει κέφια...

ΜΟΥΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ

MOUSSE-FASOLADAS large

Όταν η Λαμπράκη έχει κέφια...

Χρόνος προετοιμασίας: 9 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 250 γρ. λευκά φασόλια
  • 150 γρ. πέστροφα καπνιστή ή χέλι
  • 1 αυγό βραστό σφιχτό
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 ντοματίνια
  • 1 μικρό καρότο
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σουπ. αυγοτάραχο ή μπρικ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε τα φασόλια, τα μουσκεύετε για οκτώ ώρες σε μπολ ή κατσαρόλα με νερό. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε. Τα μουσκεύετε ξανά σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τα σουρώνετε ενώ ταυτόχρονα τα πιέζετε ελαφρά στο σουρωτήρι -για να βγάλουν γεύση μέσα στο ζωμό- και τα αδειάζετε σε καθαρό μπολ.

 

2. Ρίχνετε το καρότο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σέλινο (όλα άκοπα) σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε 1 ¼ φλιτζάνια τσαγιού νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, την πάπρικα και βράζετε για 20΄. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους. Μεταφέρετε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα φασόλια και τα αφήνετε να βράσουν για 45΄. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε στην άκρη να κρυώσουν λίγο, κρατώντας χωριστά τον ζωμό. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ με λίγο ζωμό και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πηχτή κρέμα την οποία διατηρείτε ζεστή. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

 

3. Καθαρίζετε το βραστό αυγό και το κόβετε σε φέτες. Χωρίζετε σε μικρά κομματάκια την πέστροφα ή την ρέγκα με το χέρι.

 

4. Βάζετε την κρέμα φασολιών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, με αυγοδάρτη.

 

5. Για το σερβίρισμα: Μοιράζετε τη χλιαρή μους σε 4 ποτήρια τύπου μαρτίνι ή σε απλά μπολ. Παγώνετε στο ψυγείο για 30΄ και έπειτα σερβίρετε. Τοποθετείτε πάνω από τη μους την πέστροφα ή τη ρέγκα, βάζετε από πάνω το αυγό και το μπρικ ή το αυγοτάραχο και μοιράζετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε αυτή ακριβώς την ίδια συνταγή με μια ωραία φάβα, απλώς θα χρειαστεί να αλλάξετε την πέστροφα με ένα πιο έντονο ψαρικό και εδώ ταιριάζει εξαιρετικά ένας μαριναρισμένος γαύρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face