alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salmon quiche top

Μια υπέροχη τάρτα για όλες τις εποχές!!! Τόσο κλασσάτη και φίνα, η quiche με σολομό είναι λατρεμένη και μοναδική με τόσο αέρινη γεύση όσο καμμία

QUICHE LORRAINE ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

salmon quiche top

Μια υπέροχη τάρτα για όλες τις εποχές!!! Τόσο κλασσάτη και φίνα, η quiche με σολομό είναι λατρεμένη και μοναδική με τόσο αέρινη γεύση όσο καμμία

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια φρέσκο σολομό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο και ζυμώνετε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. τόσο όσο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας διαμέτρου 24εκ. Τοποθετείτε το φύλλο στην ταρτιέρα το τρυπάτε με ένα πιρούνι πολύ καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σολομό για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει.


4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν μια ομοιγενής και λεία κρέμα. Προσθέτετε την μισή ποσότητα του άνηθου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.


5. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και απλώνετε στην επιφάνειά της το σοταρισμένο σολομό και τον καπνιστό σολομό. Περιχύνετε με το μείγμα των αυγών και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η τάρτα. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή με λίγο φρέσκο λεμόνι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να την φτιάξετε και με καπνιστή πέστροφα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face