Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο και ζυμώνετε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. τόσο όσο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας διαμέτρου 24εκ. Τοποθετείτε το φύλλο στην ταρτιέρα το τρυπάτε με ένα πιρούνι πολύ καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σολομό για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει.
4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν μια ομοιγενής και λεία κρέμα. Προσθέτετε την μισή ποσότητα του άνηθου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
5. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και απλώνετε στην επιφάνειά της το σοταρισμένο σολομό και τον καπνιστό σολομό. Περιχύνετε με το μείγμα των αυγών και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η τάρτα. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή με λίγο φρέσκο λεμόνι.
Μπορείτε να την φτιάξετε και με καπνιστή πέστροφα.