Για 6 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο μια βαθιά φόρμα για ψωμί κατά προτίμηση σιλικόνης. Στρώνετε στη φόρμα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνετε το να προεξέχει και από τις δύο πλευρές για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε πιο εύκολα το κέικ.
2. Πιέζετε με τα χέρια σας τα τριμμένα κολοκυθάκια για να φύγουν τα υγρά. Σε ένα μπολ βάζετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα αυγά, το τυρί και το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι.
3. Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει χωρίς να πιέζετε καθόλου με το κουτάλι ή την σπάτουλα. Απλώνετε σε όλη την επιφάνεια τα κομμένα τοματίνια με τη κομμένη πλευρά να είναι από πάνω.
4. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς ή μέχρι να βάζετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει καθαρή. Αν δείτε ότι η ντομάτα αρχίζει να σκουραίνει ενώ το κέικ δεν έχει ψηθεί καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Εμπλουτίστε με ψιλοκομμένες ελιές ή με διάφορα μυρωδικά όπως βασιλικό φρέσκο ή άνηθο.