Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη ζύμη, τοποθετώντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μαγιά διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά όσο χλιαρό νερό χρειαστεί, για να πάρετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε για 20 λεπτά περίπου, έως ότου αρχίσει να διπλασιάζεται σε όγκο.
2. Για τη γέμιση, ψιλοκόβετε τα πράσα και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και αρχίζετε να τα τρίβετε. Όταν γίνουν μία σκουροπράσινη μάζα, τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν πολύ καλά τα νερά τους.
3. Τα μεταφέρετε σε καθαρό μπολ, και εκεί τα ανακατεύετε με τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
4. Χωρίζετε τη ζύμη σε επτά μπαλάκια. Ανοίγετε κάθε μπαλάκι σε φύλλο διαμέτρου λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε, τα φύλλα πρέπει να έχουν περιθώριο να κρέμονται γύρω από τα τοιχώματα του σκεύους.
5. Λαδώνετε το ταψί. Στρώνετε 3 φύλλα, τα οποία θα λαδώσετε ενδιάμεσα. Απλώνετε το 1/3 της γέμισης και τοποθετείτε άλλο ένα φύλλο. Συνεχίζετε διαδοχικά, μέχρι να τελειώσουν τα δύο υλικά, και σκεπάζετε με τέσσερα λεπτά φύλλα που επίσης θα λαδώσετε μεταξύ τους. Διπλώνετε το μέρος των φύλλων που εξέχει, φροντίζοντας να μη συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα ζύμης στην περίμετρο του ταψιού.
6. Χαράζετε την πίτα, λαδώνετε την επιφάνειά της και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Η πίτα πρέπει να σιγοψηθεί για 60 λεπτά περίπου, για να πάρει όμορφο ρόδινο χρώμα.
Πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε την πίτα με τα πράσα ανάμικτη με κιμά μοσχαρίσιο. Στην περίπτωση αυτή θα σοτάρετε τον κιμά για 10 λεπτά με ένα μικρό κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Μειώστε όμως την ποσότητα της φέτας. Αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο χρησιμοποιήστε 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο.