alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

dipli-spanakopita top

Πρωτότυπη και υπέροχη πίτα με συνδυασμό που τα «σπάει»! Φρέσκο σπανάκι παντρεμένο με πικάντικο κιμά

ΔΙΠΛΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

dipli-spanakopita top

Πρωτότυπη και υπέροχη πίτα με συνδυασμό που τα «σπάει»! Φρέσκο σπανάκι παντρεμένο με πικάντικο κιμά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

Για από πάνω

  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σουπ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τον κιμά

  • 3/4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι να αχνιστεί για 5 λεπτά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.


2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.


3. Ζεσταίνετε λίγο το ελαιόλαδο με το βούτυρο και λαδώνετε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για τη πίτα. Στρώνετε τα δύο φύλλα στο ταψί αφού τα λαδώσετε και αυτά. Αδειάζετε το σπανάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ώστε να πάει παντού στο φύλλο και στη συνέχεια τον κιμά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, που έχετε πριν λαδώσει.


4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με τη γραβιέρα και περιχύνετε την πίτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μαζί με το σπανάκι και μείγμα άγριων χόρτων.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face