alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pilafi-synopis large

Ιδιαίτερο πιλάφι, πολύ εντυπωσιακό λόγω του ξανθού λαμπερού χρώματος που παίρνει απο το σαφράν. Επιπλέον, ευγενική γεύση και υπέροχη υφή λόγω των ξηρών καρπών

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

pilafi-synopis large

Ιδιαίτερο πιλάφι, πολύ εντυπωσιακό λόγω του ξανθού λαμπερού χρώματος που παίρνει απο το σαφράν. Επιπλέον, ευγενική γεύση και υπέροχη υφή λόγω των ξηρών καρπών

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό από μοσχάρι
  • 3 1/2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
  • 2 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου βρασμένα, ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
  • 1 πρέζα σαφράν (ζαφορά, κρόκο) διαλυμένη σε 2 κουτ. σουπ. χλιαρό νερό

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το ρύζι με μπόλικο χλιαρό νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε για μια ώρα και μετά ξεπλένετε με κρύο νερό και στραγγίζετε το ρύζι. Απλώνετε το ρύζι σε μια βαμβακερή πετσέτα για να στεγνώσει πολύ καλά.


2. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα 2 κουτ.σουπ. βούτυρο με το ρύζι για 2'-3' μέχρι να ροδίσει. Πρόσθετε αμέσως τον ζωμό από το μοσχάρι και το διαλυμένο μείγμα ζαφοράς.


3. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρετε μια κουτ. σουπ. βούτυρο με το κοτόπουλο για 4'-5'. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με το ρύζι και το σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζετε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά για 5'-8'.


4. Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι, σοτάρετε ½ κουτ.σουπ. βούτυρο με τα κουκουνάρια, τα φιστίκια Αιγίνης και τον τριμμένο κόλιανδρο. Προσθέτετε αυτό το μείγμα στο ρύζι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε το πιλάφι αμέσως με μπόλικο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή με ιδιαίτερη γεύση, χρώμα και άρωμα λόγω της ζαφοράς. Είναι απολύτως απαραίτητο να μουσκέψετε το ρύζι σε νερό με αλάτι για να γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face