Για 6 άτομα ()
1. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το ρύζι με μπόλικο χλιαρό νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε για μια ώρα και μετά ξεπλένετε με κρύο νερό και στραγγίζετε το ρύζι. Απλώνετε το ρύζι σε μια βαμβακερή πετσέτα για να στεγνώσει πολύ καλά.
2. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα 2 κουτ.σουπ. βούτυρο με το ρύζι για 2'-3' μέχρι να ροδίσει. Πρόσθετε αμέσως τον ζωμό από το μοσχάρι και το διαλυμένο μείγμα ζαφοράς.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρετε μια κουτ. σουπ. βούτυρο με το κοτόπουλο για 4'-5'. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με το ρύζι και το σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζετε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά για 5'-8'.
4. Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι, σοτάρετε ½ κουτ.σουπ. βούτυρο με τα κουκουνάρια, τα φιστίκια Αιγίνης και τον τριμμένο κόλιανδρο. Προσθέτετε αυτό το μείγμα στο ρύζι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε το πιλάφι αμέσως με μπόλικο τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή με ιδιαίτερη γεύση, χρώμα και άρωμα λόγω της ζαφοράς. Είναι απολύτως απαραίτητο να μουσκέψετε το ρύζι σε νερό με αλάτι για να γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι.