alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rizoto top

Υπέροχα χυλωμένο ριζότο με ανάλαφρη βουτυράτη γεύση

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

rizoto top

Υπέροχα χυλωμένο ριζότο με ανάλαφρη βουτυράτη γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 10 λευκά σπαράγγια
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 3 κουτ. σουπ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • χυμός από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σουπ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει προσθέτετε και το ρύζι και το σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και το αφήνετε για 1-2 λεπτά να βράσει.


2. Αφού ξεφλουδίσετε τα σπαράγγια με την βοήθεια ενός πίλερ, τα κόβετε σε μεσαία κομμάτια και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Έπειτα ρίχνετε το μπαλσάμικο και το ζωμό λαχανικών λίγο-λίγο, μέχρι να βράσει το ριζότο, και να «ανοίξει» το ρύζι, η διαδικασία θα σας πάρει γύρω στα 20 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε ζεστό με την παρμεζάνα, και τα φύλλα βασιλικού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το τυρί κρέμα χυλώνει πολύ ωραία το ριζότο με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται κρέμα γάλακτος.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face