Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει προσθέτετε και το ρύζι και το σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και το αφήνετε για 1-2 λεπτά να βράσει.
2. Αφού ξεφλουδίσετε τα σπαράγγια με την βοήθεια ενός πίλερ, τα κόβετε σε μεσαία κομμάτια και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Έπειτα ρίχνετε το μπαλσάμικο και το ζωμό λαχανικών λίγο-λίγο, μέχρι να βράσει το ριζότο, και να «ανοίξει» το ρύζι, η διαδικασία θα σας πάρει γύρω στα 20 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε ζεστό με την παρμεζάνα, και τα φύλλα βασιλικού.
Το τυρί κρέμα χυλώνει πολύ ωραία το ριζότο με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται κρέμα γάλακτος.