Για 12 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2 με 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, και προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τις αγκινάρες να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα τυριά με τη σάλτσα να δημιουργήσουν μια παχύρευστη κρέμα.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι και το γάλα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν, προσθέτετε τα αυγά που έχετε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και αλάτι.
3. Σε ένα μακρόστενο ταψί 25x35 εκ., απλώνετε ½ φλιτζάνι από την σάλτσα από τις αγκινάρες. Συνεχίζετε με μια στρώση από λαζάνια, στη συνέχεια απλώνετε πάνω στα λαζάνια τις μισές αγκινάρες με τη σάλτσα τους και το 1/3 της μπεσαμέλ γιαουρτιού. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με ακόμα μια στρώση λαζάνια τις υπόλοιπες αγκινάρες και το 1/3 της μπεσαμέλ γιαουρτιού. Τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
4. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι το πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρετε ζεστό.
Μπορείτε να φτιάξετε τα λαζάνια και με κανονική μπεσαμέλ