Για 4 άτομα ()
1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ τα καρύδια και το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και την κρέμα και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
3. Σουρώνετε τις ταλιατέλες και όπως είναι ζεστές τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα, προσθέτετε τα 2/3 της σάλτσας και ανακατεύετε καλά.
4. Περιχύνετε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω, πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με αμύγδαλα ασπρισμένα και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.