alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

patatpsalata-capper top

Μια από τις πιο παραδοσιακές σαλάτες της Ρωσίας, που αρχικά δημιουργήθηκε από τον γάλλο σεφ Olivier, από τον οποίο πήρε και το όνομά της, αλλά οι ρώσοι το υποστήριξαν σαν δικό τους. Οι παραλλαγές της είναι πολλές, γίνεται και με κοτόπουλο ή μοσχάρι, ή νηστίσιμη χωρίς καθόλου κρέας και αυγά

ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

patatpsalata-capper top

Μια από τις πιο παραδοσιακές σαλάτες της Ρωσίας, που αρχικά δημιουργήθηκε από τον γάλλο σεφ Olivier, από τον οποίο πήρε και το όνομά της, αλλά οι ρώσοι το υποστήριξαν σαν δικό τους. Οι παραλλαγές της είναι πολλές, γίνεται και με κοτόπουλο ή μοσχάρι, ή νηστίσιμη χωρίς καθόλου κρέας και αυγά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια καπνιστό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 2 – 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 αυγά βραστά σφιχτά ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σουπ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα αυγά, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καπνιστό χοιρινό και ανακατεύετε. Αλατωπιπερώνετε και δοκιμάζετε.


2. Προσθέτετε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί στα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο. Αν θέλετε σερβίρετε τη σαλάτα και χωρίς να τη παγώσετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face