Για 6 άτομα ()
1. Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μπολ, ρίχνετε την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αραδιάζετε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το κύμινο και κόλιανδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε το ζωμό και την κολοκύθα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 25 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς.
3. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τη σούπα. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τους κολοκυθόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους κολοκυθόσπορους με το βούτυρο και τα μπαχαρικά. Απλώνετε τους κολοκυθόσπορους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 – 12 λεπτά.
5. Προσθέτετε τους κολοκυθόσπορους στη σούπα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τζίντζερ φρέσκο τριμμένο.