alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kolokithosoupa top

Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι χρησιμοποιείτε σχεδόν το σύνολο της κολοκύθας, ακόμα και τους σπόρους που ψήνονται και το γαρνίρισμα. Είναι δε τόσο νόστιμη που ποτέ δεν μπορείτε να σταματήσετε στο πρώτο πιάτο

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΥΣ

kolokithosoupa top

Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι χρησιμοποιείτε σχεδόν το σύνολο της κολοκύθας, ακόμα και τους σπόρους που ψήνονται και το γαρνίρισμα. Είναι δε τόσο νόστιμη που ποτέ δεν μπορείτε να σταματήσετε στο πρώτο πιάτο

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μικρή κίτρινη κολοκύθα
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιολαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. κύμινο σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο σκόνη
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/4 κουτ.γλυκ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουτ.γλυκ. κύμινο σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μπολ, ρίχνετε την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αραδιάζετε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.


2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το κύμινο και κόλιανδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε το ζωμό και την κολοκύθα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 25 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς.


3. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τη σούπα. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.


4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τους κολοκυθόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τους κολοκυθόσπορους με το βούτυρο και τα μπαχαρικά. Απλώνετε τους κολοκυθόσπορους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 – 12 λεπτά.


5. Προσθέτετε τους κολοκυθόσπορους στη σούπα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τζίντζερ φρέσκο τριμμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face