alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PORTS large

Χορταστική σούπα με λαχταριστά κομμάτια από καλομαγειρεμένο μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά . Η πιο διάσημη σούπα της Ρωσίας που σερβίρετε συνήθως με μια κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα σμερτάνα

ΣΟΥΠΑ ΠΟΡΤΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

PORTS large

Χορταστική σούπα με λαχταριστά κομμάτια από καλομαγειρεμένο μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά . Η πιο διάσημη σούπα της Ρωσίας που σερβίρετε συνήθως με μια κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα σμερτάνα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα με κόκαλο κομμένη σε μπουκιές
  • 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο παντζάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και προσθέτετε το κρέας συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί.


2. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι, το αλάτι, 4 φλιτζάνια νερό, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά.


3. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο λάχανο, τα καρότα, τις πατάτες, το παντζάρι, τον μαϊντανό, το σέλινο και ενάμιση λίτρο ζεστό νερό.


4. Βράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 1 ώρα και 20' περίπου. Τέλος, προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε. Συνοδέψτε με μια κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα ή γιαούρτι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε να ενισχύσετε την γεύση της σούπας προσθέσετε ένα μοσχαρίσιο κόκκαλο με μεδούλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face