alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

XTAPODI-XYLOPITAKIA large

Κλασσικός Ελληνικός συνδυασμός ο οποίος μας προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε ένα γρήγορο σχετικά, και εύκολο οικογενειακό φαγητό. Μπορείτε να ετοιμάσετε το χταπόδι δύο μέρες πριν

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

XTAPODI-XYLOPITAKIA large

Κλασσικός Ελληνικός συνδυασμός ο οποίος μας προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε ένα γρήγορο σχετικά, και εύκολο οικογενειακό φαγητό. Μπορείτε να ετοιμάσετε το χταπόδι δύο μέρες πριν

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 πακέτο χυλοπιτάκι ή μακαρονάκι κοφτό ή βίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοτριμμένες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε* το χταπόδι πολύ καλά. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 7-9΄ μέχρι να ροδίσουν.

 

2. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση, περίπου 10΄. Στην συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα με το χταπόδι την ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 40-45΄. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα νερό.


3. Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, προσθέτετε 6-7 φλιτζάνια χλιαρό νερό και το αφήνετε να βράσει. Τότε, ρίχνετε τα χιλοπιτάκια στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι, ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5΄περίπου. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

*Για να καθαρίσετε ένα φρέσκο χταπόδι πρέπει να σκίσετε τη σακούλα και αφαιρέσετε το μελάνι και τα εντόσθια. Τραβάτε το στόμα μαζί με το νεύρο για να βγει τελείως και με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρείτε τα μάτια. Πλένετε καλά το χταπόδι για να φύγει τελείως η άμμος από τη σακούλα και τα πλοκάμια. Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το χταπόδι σας, αλλά και το πως θα το μαγειρέψετε, μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια ή να το αφήσετε ολόκληρο.

Στο χταπόδι δεν προσθέτετε ποτέ αλάτι, εκτός αν το μαγειρέψετε με ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face