alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

garides-sauteed top

Δεν σταματάς ποτέ στην μια, ιδιαίτερα να είσαι λάτρης τον πικάντικων πιάτων. Συνοδεύστε τες με ένα ωραίο λευκό ρυζάκι μπασμάτι

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ

garides-sauteed top

Δεν σταματάς ποτέ στην μια, ιδιαίτερα να είσαι λάτρης τον πικάντικων πιάτων. Συνοδεύστε τες με ένα ωραίο λευκό ρυζάκι μπασμάτι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κουτ.γλυκ. τσίλι σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει, για περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες, το τσίλι σκόνη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ζωηρό πορτοκαλί χρώμα, περίπου 2 λεπτά.


2. Στη συνέχεια αυξάνετε τη θερμοκρασία, και σβήνετε με το κρασί. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το μεγαλύτερο μέρος των υγρών να εξατμιστούν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά αλατωπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τις φέτες τσίλι και σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για κρασί μπορείτε να σβήσετε τις γαρίδες με φρέσκο χυμό λεμονιού ή ακόμα καλύτερα λάιμ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face