Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Φτιάχνετε τα σοκολατάκια. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες σοκολάτες.
2. Παίρνετε κουταλιές από τις σοκολάτες και σχηματίστε μικρούς δίσκους επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Προσέχετε να μην τους κάνετε πολύ παχείς.
3. Διακοσμείτε τα τρίχρωμα σοκολατάκια όπως θέλετε με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήστε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν για περίπου 1 ώρα.
Μπορείτε να στολίσετε τα σοκολατάκια σας με ότι ξηρό καρπό και αποξηραμένο φρούτο θέλετε, ακόμα και με στραγγισμένα και ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού.