Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Δουλεύετε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζετε προσθέτοντας την σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και το σιμιγδάλι σταδιακά.
2. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα μαλακό μείγμα που πλάθετε σε μακρόστενους ή στρογγυλούς κουραμπιέδες.
3. Τους τοποθετείτε σε ταψιά στα οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τους ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Όταν κρυώσουν εντελώς τους ραντίζετε με ανθόνερο και τους πασπαλίζετε με την άχνη.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο