alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melomakarona-tragana top

Είναι απίστευτα τραγανά, νόστιμα με πλούσια γεύση από μέλι και ξηρούς καρπούς. Το καβουρντισμένο σουσάμι μέσα στο ζυμάρι δίνει εξαιρετικό άρωμα στο «μπισκότο» αυτό που μπορείτε να το φτιάχνετε και όλο τον χρόνο

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

melomakarona-tragana top

Είναι απίστευτα τραγανά, νόστιμα με πλούσια γεύση από μέλι και ξηρούς καρπούς. Το καβουρντισμένο σουσάμι μέσα στο ζυμάρι δίνει εξαιρετικό άρωμα στο «μπισκότο» αυτό που μπορείτε να το φτιάχνετε και όλο τον χρόνο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκ. σόδα
  • 3 κουτ. σουπ. σουσάμι καβουρντισμένο ελαφρά σπασμένο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το πασπάλισμα

  • 3 κουτ. σουπ. τριμμένο καρύδι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 2 κουτ. σουπ. καβουρντισμένο σουσάμι

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε όλα τα υγρά: το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τον χυμό του πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την σόδα και ακολουθούν τα μπαχαρικά, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα καρύδια και την ζάχαρη μαζί με το καβουρντισμένο σουσάμι. Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι σας ώστε να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.


2. Ρίχνετε σιγά -σιγά το αλεύρι, όπου έχετε προσθέσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή λαδερή και κάπως μαλακή ζύμη. Απλώνετε την ζύμη επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την πατάτε το χέρι σας να ανοίξει σε πάχος 2-3 εκ. Κόβετε στα σχήματα που θέλετε και τα οποία τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.


3. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά . Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το μέλι με την ζάχαρη και το νερό για 8-10 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.


4. Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, τα τοποθετείτε λίγα- λίγα επάνω σε μια τρυπητή κουτάλα και όπως είναι ζεστά τα βυθίζετε για 1-2 λεπτά στο κρύο σιρόπι. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με το μείγμα από τα καρύδια, το σουσάμι και την κανέλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα πλάσετε και σε μικρά μακρόστενα μπισκότα δηλαδή στο κλασσικό σχήμα του μελομακάρονου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face