alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpiskotodentro topimage

Το πιο γλυκό και εντυπωσιακό φαγώσιμο δέντρο των Χριστουγέννων που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση

ΜΠΙΣΚΟΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

mpiskotodentro topimage

Το πιο γλυκό και εντυπωσιακό φαγώσιμο δέντρο των Χριστουγέννων που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ. 20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 κομμάτια ()

Για την κρέμα

  • 1/2 κιλό τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Για το μπισκότο

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκ. τζίντζερ σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπαχάρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το πασπάλισμα

  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα μπισκότα. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάτε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αυγό, το μέλι, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα, ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι και χτυπάτε για 4'-5' μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.


2. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια. Αλευρώνετε ελαφρώς μια επιφάνεια εργασίας και την ανοίγετε σε μεγάλους δίσκους. Τους τυλίγετε με μεμβράνη και τους βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Κατόπιν παίρνετε έναν-έναν τους δίσκους και τους βάζετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη τους ανοίγετε σε λεπτά φύλλα. Μετά παίρνετε 10 κουπ πατ αστεράκια διαφορετικού μεγέθους και κόβετε 10 κομμάτια από κάθε μέγεθος. Τα αραδιάζετε σε ταψιά που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζετε στο ψυγείο για 20'. Έπειτα, μεταφέρετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα ανάλογα με το μέγεθός τους. Αφήνετε να κρυώσουν για 5' και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.


3. Φτιάχνετε τη κρέμα τυριού. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη. Δυναμώστε πάλι την ταχύτητα και χτυπάτε για 5'-7', μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.


4. Φτιάχνετε το μπισκοτόδεντρο. Βάζετε την κρέμα τυριού σε ένα κορνέ με ίσια μύτη 8 εκ. και βάζετε ποσότητα πάνω στο μεγαλύτερο μπισκότο αφήνοντας κενό από τις άκρες. Τοποθετείτε αμέσως το μικρότερο μπισκότο από πάνω και φτιάχνετε ένα σάντουιτς. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία βάζοντας κάθε φορά μικρότερου μεγέθους μπισκότο μέχρι να τελειώσουν και τα 9 μεγέθη. Γεμίστε με κρέμα την κορυφή και κολλήστε όρθιο το μικρότερο μπισκότο αστέρι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε 10 μπισκοτόδεντρα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το μπισκοτόδεντρο πρέπει να μονταριστεί την τελευταία στιγμή διότι τα μπισκότα μαλακώνουν εύκολα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face