Για 6 άτομα ()
1. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Κόβετε το βούτυρο σε κύβους, και σιγά σιγά το ενσωματώνετε στο αλεύρι, τρίβοντας το με τα χέρια σας ώστε τελικά να έχετε μια ζύμη σαν τρίμμα ψωμιού.
3. Βάζετε τα μήλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μην λιώσουν τα μήλα.
4. Βουτυρώνετε μια φόρμα στρογγυλή 24εκ. Στρώνετε να μήλα στη φόρμα και πασπαλίζετε από πάνω την ζύμη τρίβοντας την με τα δάχτυλά σας σαν να ήταν ψίχουλα. Δεν τα πιέζετε καθόλου τα αφήνετε να πέφτουν σαν νιφάδες επάνω από τα μήλα. Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά μέχρι η ζύμη να χρυσίσει και να γίνει τραγανή. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή με το κουτάλι και συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή καραμέλα.
Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο, και να το τρίψετε καλά το αλεύρι ώστε να γίνουν τραγανά τα ψίχουλα της ζύμης όταν ψηθούν.