alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

levander-pannacotta top

Μια πολύ ξεχωριστή και εύκολη πανακότα με δροσερή γεύση γιαουρτιού και τη διακριτική ευωδιά της λεβάντας

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

levander-pannacotta top

Μια πολύ ξεχωριστή και εύκολη πανακότα με δροσερή γεύση γιαουρτιού και τη διακριτική ευωδιά της λεβάντας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ. σουπ. αποξηραμένη λεβάντα
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φύλλα ζελατίνης (7 γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. αποξηραμένη λεβάντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνετε στην άκρη.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λεβάντα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει το μέλι. Αμέσως μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.


3. Ρίχνετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να γίνει λείο σαν κρέμα. Στύβετε καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο μείγμα του γάλατος ανακατεύοντας απαλά να διαλυθούν. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.


4. Μοιράζετε το μείγμα σε έξι ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Σερβίρετε την πανακότα αφού την πασπαλίσετε με λίγη λεβάντα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να τη σερβίρετε και περιχυμένη με μέλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face