Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη λεβάντα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει το μέλι. Αμέσως μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
3. Ρίχνετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να γίνει λείο σαν κρέμα. Στύβετε καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο μείγμα του γάλατος ανακατεύοντας απαλά να διαλυθούν. Ρίχνετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
4. Μοιράζετε το μείγμα σε έξι ποτήρια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Σερβίρετε την πανακότα αφού την πασπαλίσετε με λίγη λεβάντα.
Μπορείτε αν θέλετε να τη σερβίρετε και περιχυμένη με μέλι.