alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pralina-icecream top

Μια μοναδική, πλούσια και σπιτική τούρτα παγωτό, που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και έχει μια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη

ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

pralina-icecream top

Μια μοναδική, πλούσια και σπιτική τούρτα παγωτό, που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και έχει μια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη βάση

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 3/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 φλιτζάνια πραλίνα φουντουκιού
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ταχίνι

Για το πασπάλισμα

  • 2 κουτ. σουπ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη βάση. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μπισκότα, που έχετε προηγουμένως σπάσει με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια, τα φουντούκια και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ. Απλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Τοποθετείτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το παγωτό. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού, το ζαχαρούχο γάλα και το ταχίνι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα, περίπου 8 λεπτά. Βγάζετε την φόρμα με τη βάση από την κατάψυξη, αδειάζετε το μείγμα του παγωτού και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Τοποθετείτε την φόρμα ξανά στην κατάψυξη για 3 ώρες.


4. Βγάζετε την φόρμα με την τούρτα από το ψυγείο 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε, αφαιρείτε το στεφάνι, την μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και την πασπαλίζετε με το κακάο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να γαρνίρετε την τούρτα και με λίγη λιωμένη σοκολάτα (μαύρη ή λευκή ή γάλατος), η οποία θα παγώσει μόλις την περιχύσετε πάνω στην τούρτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face