alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourta-apricot top

Εντυπωσιακή, καλοκαιρινή τούρτα με βάση από αφράτο κέικ μια δροσερή νότα από ζελέ και βερίκοκα

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

tourta-apricot top

Εντυπωσιακή, καλοκαιρινή τούρτα με βάση από αφράτο κέικ μια δροσερή νότα από ζελέ και βερίκοκα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

  • 1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο
  • 12 βερίκοκα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι μύρτιλα ή γκράνμπερις

Για την κρέμα

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 5 φύλλα ζελατίνης (25 γρ.)

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. μπέκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 3 αυγά
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Σπάτε τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


2. Στρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επάνω του τοποθετείτε ένα ορθογώνιο τσέρκι 22x33 εκ. Αδειάζετε το μείγμα για το κέικ, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 150 βαθμούς, στον αέρα για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει καλά να να πήξει ελαφρώς.


4. Φτίαχνετε την κρέμα. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις βράσουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης που πρώτα έχετε στύβει καλά με τα χέρια σας. Ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν τελείως οι ζελατίνες.


5. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι και προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τις ζελατίνες. Ανακατεύτε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια παχύρρευστη σαντιγί. Διπλώνετε τη σαντιγί στο μείγμα του γιαουρτιού με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στην κρέμα.


6. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το κέικ και την στρώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αραδιάζετε την επιφάνεια τις κρέμας τα βερίκοκα και τα μύρτιλα και στη συνέχεια απλώνετε το κρύο και ελαφρώς πηγμένο ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.


7. Για να σερβίρετε αφαιρείτε το τσέρκι τραβώντας το προς τα πάνω, κόβετε σε κομμμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα και με ροδάκινα ή ανανά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face