alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

RAVANI large

Μοσχομυριστό, σιμιγδαλένιο, με παχιά υφή και γεύση, αυτό το γλυκό τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι, ειδικά αν συνοδεύεται με λευκό παγωτό καϊμάκι ή σαντιγύ και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

ΡΑΒΑΝΙ

RAVANI large

Μοσχομυριστό, σιμιγδαλένιο, με παχιά υφή και γεύση, αυτό το γλυκό τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι, ειδικά αν συνοδεύεται με λευκό παγωτό καϊμάκι ή σαντιγύ και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 αυγά μετρίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κουτ. σουπ. γάλα αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια σε δυο διαφορετικά μπολ. Στο ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός (χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα) τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτετε το γάλα, το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το αλεύρι. Δουλεύετε το μείγμα ώστε να γίνει ομοιογενές.

 

2. Στο μπολ με τα ασπράδια ρίχνετε με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα χτυπάτε καλά κι αυτά με το μίξερ χειρός, χρησιμοποιώντας πάλι το εξάρτημα σύρμα, έως ότου σχηματιστεί μια σφικτή μαρέγκα.

 

3. Με μία σπάτουλα σιλικόνης ενσωματώνετε σιγά - σιγά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζετε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 25x35 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35΄.

 

4. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα για 10΄ περίπου. Η πυκνότητα του σιροπιού πρέπει να μοιάζει με αυτή του ελαιολάδου.

 

5. Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια αφού κρυώσει και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Είναι απαραίτητο να φτιάξετε τη μαρέγκα ώστε να προσθέσετε ανάλαφρη υφή στο γλυκό μια που τόσο το αμύγδαλο όσο και το σιμιγδάλι είναι βαριά υλικά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face