Για 4 άτομα ()
1. Αδειάζετε σε ένα μπολ τα ¼ από το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τα αυγά, το ξύσμα και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.
2. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε καυτό στο μείγμα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα των αυγών.
3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα και αρχίζετε, χωρίς να σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα, να το ζεσταίνετε. Προσθέτετε λίγο λίγο και το υπόλοιπο σιμιγδάλι και ανακατεύετε για 6-8 λεπτά, χωρίς όμως να αφήσετε το μείγμα να βράσει, μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά, τοποθετώντας πάνω ένα κομματάκι βούτυρο, ώστε να αποφύγετε τον σχηματισμό της κρούστας.
4. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22Χ 30 εκ. Στρώνετε ένα φύλλο στη βάση αφήνοντας τις άκριές του να περισσεύουν από το ταψί. Αλείφετε το φύλλο με βούτυρο και τοποθετείτε άλλα 5 φύλλα τα οποία επίσης βουτυρώνεται πολύ καλά.
5. Ρίχνετε την κρέμα και την απλώνετε με μια σπάτουλα. Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με άφθονο βούτυρο. Κόβετε τις άκριες από το φύλλο που περισσεύει με ένα κοφτερό μαχαίρι και διπλώνετε προς τα μέσα.
6. Αλείφετε την επιφάνεια του με λίγο βούτυρο και τη χαράζετε ελαφρά. Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ωστόσο ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
7. Μόλις βγάλετε το γαλατομπούρεκο ζεστό από το φούρνο, περνάτε την επιφάνεια του με λίγο βούτυρο και το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
8. Αφήστε το γαλατομπούρεκο να κρυώσει πλήρως, πριν το κόψετε για σερβίρισμα. Διατηρήστε το υπόλοιπο σε ψυγείο.