Για 4 κομμάτια ()
1. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και το φρυγανίζουμε για λίγο, χωρίς να ψηθεί πολύ, στους 50 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και την κανέλα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε και περιμένουμε, μέχρι πριν το βράσιμο. Το βγάζουμε από την φωτιά και βουτάμε μέσα μια - μια τις φρυγανιές. Δεν τις αφήνουμε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα μας διαλυθούν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, σε ένα ταψί.
3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μια- μια τις φέτες μέχρι να ροδίσουν.
4. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 7’ και μετά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε μέσα τα φρυσούρια. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με παγωτό.