alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

frysouria top 13 09 2016

Συριανό French toast έχετε δοκιμάσει; Εγώ ναι, και σας δίνω την αυθεντική συνταγή. Άσε που είναι το πιο γρήγορο και απλό γλύκισμα του κόσμου, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα σχολεία.

 

ΦΡΥΣΟΥΡΙΑ ΣΥΡΙΑΝΑ

frysouria top 13 09 2016

Συριανό French toast έχετε δοκιμάσει; Εγώ ναι, και σας δίνω την αυθεντική συνταγή. Άσε που είναι το πιο γρήγορο και απλό γλύκισμα του κόσμου, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα σχολεία.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 3 φλιτζάνια σπορέλαιο ή ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και το φρυγανίζουμε για λίγο, χωρίς να ψηθεί πολύ, στους 50 βαθμούς για 15-20 λεπτά.


2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και την κανέλα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε και περιμένουμε, μέχρι πριν το βράσιμο. Το βγάζουμε από την φωτιά και βουτάμε μέσα μια - μια τις φρυγανιές. Δεν τις αφήνουμε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα μας διαλυθούν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, σε ένα ταψί.


3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μια- μια τις φέτες μέχρι να ροδίσουν.


4. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 7’ και μετά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε μέσα τα φρυσούρια. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με παγωτό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face