Για 1 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Αδειάζετε σε ένα διπλό ύφασμα γάζα τους σπόρους από τα ρόδια και παίρνετε τον χυμό τους στύβοντας το με το χέρι όσο πιο δυνατά μπορείτε. Μην χρησιμοποιήσετε μούλτι γιατί θα σπάσουν και τα κουκούτσια και θα πικρίσει. Αν χρησιμοποιήσετε αποχυμωτή, να πιέσετε ελαφρά για τον ίδιο λόγο.
2. Ρίχνετε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς το χυμό από τα ρόδια, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνετε καλά το βάζο και το ανακινείτε.
3. Τοποθετείτε το βάζο με το ποτό σε ζεστό μέρος, ανακινώντας κατά διαστήματα – για να λιώσει η ζάχαρη – και το αφήνετε για 25 με 30 ημέρες.
4. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό σουρώνετε το ποτό, πιέζοντας πολύ καλά τους σπόρους ροδιού ώστε να σουρώνουν εντελώς. Μεταφέρετε το ποτό σε μπουκάλια.
Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε το ποτό και με κονιάκ, με τη μόνη διαφορά ότι θα γίνει πιο σκούρο το χρώμα του.