alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

drosero top

Με τέσσερα μόνο υλικά έχετε φτιάξει το πιο λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα στον κόσμο

ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

drosero top

Με τέσσερα μόνο υλικά έχετε φτιάξει το πιο λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα στον κόσμο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα bitter
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι φλούδες πορτοκαλιού κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια (χωρίς το άσπρο μέρος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχτι να αποκτήσει παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.


3. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την παχύρευστη κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε.


4. Μοιράζετε το μείγμα σε 10 βαζάκια ή ποτήρια του ουίσκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρετε με τις ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε το γλυκό και με τριμμένα μπισκότα κανέλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face