Για 10 άτομα ()
1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχτι να αποκτήσει παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
3. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την παχύρευστη κρέμα στη σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε.
4. Μοιράζετε το μείγμα σε 10 βαζάκια ή ποτήρια του ουίσκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρετε με τις ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε το γλυκό και με τριμμένα μπισκότα κανέλας.